Trisport Pharma - Innovative supplements for sports

View the site in English

Creabol

Creabol - Trisport Pharma

 

CREABOL
• Recuperatiedrank voor explosieve loop-, kracht- en balsporten.
• Zorgt voor meer kracht, toename van de spiermassa en aanvulling van het spierglycogeen.

 

 

 

Om te sporten hebben we energie nodig.
Ons lichaam kent drie energiesystemen of “motoren”:
1)Het creatine- fosfaatsysteem voor korte explosieve inspanningen.
2)Het lactaatsysteem voor intensieve inspanningen van middellange duur.
3)Het zuurstofsysteem voor het lange duurwerk (aërobe uithouding).
• Het maximale vermogen dat een sporter kan ontwikkelen wordt al na enkele seconden bereikt. Dit vermogen wordt geleverd door de energie die in de spieren aanwezig is, nl. ATP en creatinefosfaat. Dit “maximale” vermogen neemt al na een 10-tal seconden af omdat de geringe hoeveelheid ATP en creatinefosfaat in de spieren opraakt.

Creatine monohydraat

• Uit verschillende onderzoeken blijkt dat inname van creatine leidt tot een toename van de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren. Dit heeft een positief effect, zowel op een éénmalige, kortdurende, maximale inspanning als op herhaalde, intensieve sprints. Verder toont onderzoek ook aan dat de krachtwinst, na een periode van krachttraining met creatine inname, groter is dan zonder creatine inname.
• In de begindagen van creatine geloofde iedereen rotsvast in het “creatine laden”. Dat betekende dat je gedurende de eerste week 4x5gr creatine per dag moest innemen. Onderzoek heeft ons inmiddels geleerd dat dezelfde resultaten bereikt kunnen worden door 5 à 6 gr creatine per dag in te nemen gedurende twee weken. Creatine wordt na inname relatief probleemloos opgenomen in het bloed. Voor het transport van creatine vanuit het bloed naar de spieren is er insuline nodig. Glucose en aminozuurpeptiden zorgen voor een verhoogde insulinerespons zodat de creatine gemakkelijker in de spieren terecht komt. De aminozuurpeptiden zorgen bovendien voor de noodzakelijke bouwstoffen voor herstel en opbouw van onze spieren. Alfa-liponzuur kan de spieren nog gevoeliger maken voor insuline zodat creatine nog beter in de spiercel opgeslagen wordt. Bromelaïne is een proteolytisch enzym met de capaciteit om dode weefsels te verteren en ontstekingen te verminderen. D-ribose is belangrijk voor de resynthese van ATP

Opmerkingen:

• Let bij de aanschaf van creatine op de zuiverheid ervan. Zeer veel preparaten bevatten namelijk creatine van slechte kwaliteit. Trisport Pharma koos daarom voor de uiterst zuivere, gepatenteerde Creapure van de firma Degussa.

Nutritionele analyse. (per 100g)

Energie in kcal 391
Energie in kJ 1634,3
Koolhydraten 54,68
Eiwitten 37,8
Vetten 2,34

 

Ingrediëntenlijst (Per 100 G.)

Nederalndse benaming Hoeveelheid
Dextrose 52,60g
Wei proteïnen isolaat 26 g
Creatine monohydraat 17 g
D-ribose 2 g
Bromelaïne 0,5 g
Lipoïnezuur 0,4 g
Tropical aroma 1,5 g


Verpakking: Potten van 1kg
Dosering: 1 portie één uur voor de training en 1 portie direct na de training
oplossen in 200 ml water, sportdrank, fruitsap of Recup-Fuel.
Smaken: Tropical