Trisport Pharma - Innovative supplements for sports

View the site in English

Energy Gel Ratio 2:1

Trisport Pharma Energy Gel + Coffeine

ENERGY GEL 'RATIO 2:1' + COFFEINE
• Energy gel met speciale suikersamenstelling, kan tot 50% meer energie leveren dan gels met alleen maar glucose of maltodextrine.
• Verbetert het uithoudingsvermogen.
• Kan de prestatie met 8% verbeteren.
• Bevat, in tegenstelling met de meeste andere gels, veel electrolyten om het verlies van natrium via het zweet terug aan te vullen.
• Bevat 75 mg Coffeïne per gel om uw prestaties nog te verbeteren.

 

• Wetenschappelijk onderzoek toont al vele jaren aan dat het innemen van suikers tijdens inspanning de prestatie aanzienlijk kan verbeteren. Sinds lang raden inspanningsfysiologen, sportartsen en coaches hun sporters aan om 60 tot 70 gram suikers per uur in te nemen om hun prestaties te optimaliseren.
• Meer dan 70 gram suikers (glucose) per uur leek geen zin te hebben omdat ons lichaam niet in staat is om meer dan 70 gram glucose of maltodextrine/uur, ingenomen via sportdrank, energiegel of energiebar op te nemen en te verbranden tot energie voor onze werkende spieren.
• Recent onderzoek leert ons nu dat indien we gebruik maken van suikers die langs een verschillende weg opgenomen worden in onze darmen (multiple transportable carbohydrates) we aanzienlijk meer energie kunnen vrijmaken uit exogene suikers en zo ook onze glycogeenvoorraden kunnen sparen tot in de finale van een wedstrijd.
• Zo maakt fructose gebruik van een ander transportmechanisme ter hoogte van het darmepitheel dan glucose. Fructose wordt namelijk getransporteerd door GLUT-5. GLUT-5 is een poortje in onze darmen waardoor enkel fructose kan opgenomen worden in onze bloedbaan. Glucose daarentegen wordt getransporteerd door een ander poortje, namelijk SGLT1 (sodium-glucose cotransporter 1).
• De aangeraden verhouding in de studies is 2 delen glucose op 1 deel fructose of een Ratio 2:1 van Glucose/Fructose. Op deze manier kunnen we 90 gram of meer suikers per uur opnemen en oxideren tot energie.
• In een test bij tijdrijders verbeterde deze Ratio 2:1 van Glucose/Fructose de prestatie met 8% in vergelijking met de inname van glucose alleen.

Coffeïne:

• Recent onderzoek toont aan dat cafeïne een prestatiebevorderend effect kan hebben.Algemeen kan gesteld worden dat duurinspanningen door coffeïne-inname langer kunnen volgehouden worden.
• Mogelijke werkingsmechanismen:
1) Coffeïne stimuleert de adrenaline secretie door de bijnieren.
Hierdoor neemt de vrije vetzuur-oxidatie door de contraherende spieren toe en dit resulteert uiteindelijk in een glycogeensparend effect.
2) Coffeïne heeft een psychostimulerende werking waardoor
de “pijndrempel” kan verlegd worden.
3) Coffeïne bevordert de vrijmaking van calciumvoorraden in de spiercellen waardoor calcium de spiercontractie vlotter kan laten verlopen.
4) In een recente studie, gepubliceerd in J.Appl.Physiol. 2005, toont Prof A. Jeukendrup et al. Aan dat coffeïne de exogene koolhydraatoxidatie vermeerdert, mogelijks door een verbeterde intestinale absorptie van de suikers.
• Belangrijke opmerkingen:
1) Regelmatig gebruik van cafeïne leidt tot gewenning. Zich gedurende één week van cafeïne onthouden kan deze gewenning in belangrijke mate opheffen.
2) Coffeïne heeft een sterk diuretische werking in rust, maar niet tijdens inspanning. Tijdens inspanning heffen de vrijgekomen catecholamines het diuretisch effect van cafeïne op. (Wemple et al., Int J Sport Med. 1997)

 

Voedingsinformatie per gel (dagdosis)

Nederlandse benaming Hoeveelheid
Mangaan 0,5 mg
Natrium 0,22 g
Coffeïne 75 mg

Verpakking: Zakjes van 50g, 10 zakjes per doos.
Smaak: Orange