Trisport Pharma - Innovative supplements for sports

View the site in English

Recup Shake

Recup_Fuel - Trisport Pharma

RECUP SHAKE
• Een smakelijke milkshake die snel de glycogeen-
voorraden aanvult en spieropbouw bevordert
na training en wedstrijd.
• Optimale combinatie van hoogwaardig
Whey eiwitisolaat en koolhydraten.
• Bevat veel BCAA’s en glutamine.

 

 

 

Recup Shake Vanille nu verrijkt met 4g extra Leucine voor nog sneller herstel!

• Koolhydraten zijn uiterst belangrijk voor goede sportprestaties.Het zijn namelijk zeer belangrijke “energiebronnen” voor de skeletspieren tijdens langdurige en/of intensieve trainingen zoals bij duursporten of intensieve intermitterende sporten zoals bij voetbal.
• Na een wedstrijd, een intensieve- of langeduurtraining zijn de koolhydraten, in onze spieren voorkomend onder de vorm van “spiersuiker of glycogeen”, uitgeput.
• Om een volgende wedstrijd of training in “optimale” omstandigheden te kunnen aanvatten moeten de glycogeenvoorraden zo snel mogelijk terug hersteld worden.
• Snel herstel van het spierglycogeen.
• Direct na stopzetting van de inspanning bevinden onze spieren zich in een ‘ideale” situatie om snel glycogeen op te bouwen. Dit komt door, een verhoogde insuline-gevoeligheid, een verhoogde glycogeensynthetase activiteit en een verhoogd transport van glucose vanuit de bloedbaan naar de spiercel via het GLUT-4-eiwit in de spiercelmembraan.
• Door deze “ideale” metabole situatie verloopt de glycogeenresynthese tot ongeveer twee uur na inspanning het snelst. Hier moet een sporter “slim” gebruik van maken, door na de wedstrijd of training zo snel mogelijk voldoende koolhydraten in te nemen.
• Uit onderzoek is gebleken dat het beste resultaat bekomen wordt door onmiddellijk na de inspanning 1,2 gram koolhydraten per kg
lichaamsgewicht in te nemen, en dit na 2, 4 en 6 uur na de inspanning te herhalen. Uiteindelijk moet de sporter trachten 8 à 10 gram koolhydraten per 24 uur in te nemen. De eerste twee innames gebeuren bij voorkeur in vloeibare vorm omdat zo de opname van koolhydraten, eiwitten en water het snelst gebeurt.
• Uit recente studies blijkt dat, wanneer aan een koolhydraatmengsel eiwitpeptiden en aminozuren(leucine en fenylalanine) toegevoegd worden, het herstel sneller gaat. Door na de inspanning een “koolhydraat – eiwitmengsel” te gebruiken zijn er kleinere hoeveelheden koolhydraten per uur nodig om toch een optimaal herstel te bekomen(+/- 0,8 à 1 gram KH per kg lichaamsgewicht).
• Snel spierherstel na wedstrijd of training
• Een bijkomend voordeel van de toevoeging van eiwitten is dat het spierherstel en de spieropbouw na wedstrijd of training versneld wordt. RECUP-SHAKE is zo’n mengeling van koolhydraten en eiwitpeptiden.

Nutritionele analyse. (Per 100g)

Energie in kcal 386
Energie in kJ 1640,5
Koolhydraten 78,5
Eiwitten 18
Vetten 1

 

Ingrediëntenlijst (ALLE)(Per 100 G.)

Nederalndse benaming Hoeveelheid
Maltodextrine 41,29 g
Wei proteïne isolaat (hydrolysaat) 17,40 g
Dextrose 15,48 g
Fructose 15,48 g
Cacao poeder 8 g
Chocolade aroma 0,8 g
Guargom 1,5g
Thiamine HCl 0,21 mg
Riboflavine 0,24 mg
Nicotinamide 2,7 mg
Pyridoxine HCl 0,3 mg
Cobalamine 0,15 microg

 

Verpakking: Potten van 1,5kg
Dosering: 1 portie (2 schepjes) binnen de 30’ na de training of wedstrijd, in 500ml melk of water.
Smaken: Vanille (nu verrijkt met 4g extra leucine per portie) en Choco