Trisport Pharma - Innovative supplements for sports

View the site in English

Energy Gel Ratio 2:1

Hydra-Max - Trisport Pharma

ENERGY GEL 'RATIO 2:1'
• Energy gel met speciale suikersamenstelling, kan tot 50% meer energie leveren dan gels met alleen maar glucose of maltodextrine.
• Verbetert het uithoudingsvermogen.
• Kan de prestatie met 8% verbeteren.
• Bevat, in tegenstelling met de meeste andere gels, veel electrolyten om het verlies van natrium via het zweet terug aan te vullen.

 

 

• Wetenschappelijk onderzoek toont al vele jaren aan dat het innemen van suikers tijdens inspanning de prestatie aanzienlijk kan verbeteren. Sinds lang raden inspanningsfysiologen, sportartsen en coaches hun sporters aan om 60 tot 70 gram suikers per uur in te nemen om hun prestaties te optimaliseren.
• Meer dan 70 gram suikers (glucose) per uur leek geen zin te hebben omdat ons lichaam niet in staat is om meer dan 70 gram glucose of maltodextrine/uur, ingenomen via sportdrank, energiegel of energiebar op te nemen en te verbranden tot energie voor onze werkende spieren.
• Recent onderzoek leert ons nu dat indien we gebruik maken van suikers die langs een verschillende weg opgenomen worden in onze darmen (multiple transportable carbohydrates) we aanzienlijk meer energie kunnen vrijmaken uit exogene suikers en zo ook onze glycogeenvoorraden kunnen sparen tot in de finale van een wedstrijd.
• Zo maakt fructose gebruik van een ander transportmechanisme ter hoogte van het darmepitheel dan glucose. Fructose wordt namelijk getransporteerd door GLUT-5. GLUT-5 is een poortje in onze darmen waardoor enkel fructose kan opgenomen worden in onze bloedbaan. Glucose daarentegen wordt getransporteerd door een ander poortje, namelijk SGLT1 (sodium-glucose cotransporter 1).
• De aangeraden verhouding in de studies is 2 delen glucose op 1 deel fructose of een Ratio 2:1 van Glucose/Fructose. Op deze manier kunnen we 90 gram of meer suikers per uur opnemen en oxideren tot energie.
• In een test bij tijdrijders verbeterde deze Ratio 2:1 van Glucose/Fructose de prestatie met 8% in vergelijking met de inname van glucose alleen.

Nutritionele analyse. (per zakje, 50g)

Energie in kcal 96
Energie in kJ 402
Koolhydraten 24
Eiwitten -
Vetten -
NaCl 0,281

 

Ingrediëntenlijst per 100g

Nederlandse benaming Hoeveelheid
Gedestileerd water 24,39 g
Maltodextrine (Maldex 150) 10 g
Fructose 8 g
Glucose 6 g
Aroma, Green Lemon / Blackcurrant 0,75 g
Natriumchloride 0,562 g
Xanthaangom 0,240 g
Citroenzuur 0,183 g
Kaliumsorbaat 0,05 g
Natriumbenzoaat 0,05 g
Monokaliumfosfaat 0,046 g
Magnesiumcitraat 0,01 g
   

Verpakking: Zakjes van 50g, 10 zakjes per doos.
Dosering: Tijdens de inspanning, 1 à 3 gels per uur. Maximum 10 gels per dag.
Smaken: Green Lemon en Blackcurrant (cassis)